Honda and Acura Car Forums banner
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
114 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Alright, this is the story, i turbo'ed my 92 civic SI hb and to get around the map sensor issue. i used an older LS throttle body and map sensor off an 88-91 civic/crx(came off an 88 CRX SI) well i did this so i could run check valves to bleed off the pressure going to the map sensor...

i ran it this way for probably a month or so. i was on my way home from the strip. and i was messing around with my friend in his 05 GTO....needless to say i was accellerating above 130 slowly but i then get a check engine light similar to what i would get if my map sensor were to read boost. so i backed off and just drove normally. i checked my codes after and it was my map sensor code 3 fast flashes. so i checked my connection and my hoses and everything seemed fine....so i got another map sensor from a junk yard(off a civic wagon)

well this didnt cure my problem and it seems to run more rich now than it did when it was running good before the cel, it was running rich for a few days and my plugs were black so i wire brushed them but i dont think it was enough. i bought new plugs but didnt put them in yet.

anyways, is this still a map sensor issue or is it something else....for my turbo setup to work i had to extend the O2 sensor wires. they all seemed to be crimped fine but is there any reference to the map sensor from the 02? im not sure on what to do. im running 10-11psi(spike 12 sometimes) the night i ran the GTO it was running higher cause it was cold and we were cruising on the interstate(12-13) but i didnt let it stay at that boost level i backed off instantly.

if anyone has any advice it would be greatly appreciated!!!
 

·
Registered
Joined
·
3,966 Posts
couldnt tell ya for sure, but having a MAP bypass on my car, i know that from reading the instructions on the little box that it says the little mesh filter inside the bypass valve occasionally needs to be changed as it wears down. mine came with enough paper mesh/filter shit for 4 usages..if you know what im talking about, try just removing the old shit and replacing with new.

if its worn down and has holes in it, your sensor is going to sense some of that boost(especially at higher boost levels like you described) and illuminate your MIL and make you run richer.
 
1 - 3 of 3 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top